Sport

21.09.2020

Uspešni karatista Simo Salapura novi je gradonačelnik Zrenjanina.

Dr Simo Salapura izabran je za novog gradonačelnika Zrenjanina na drugoj sednici koja je održana u novom sazivu Skupštine grada. Vest da je Salapure dobio ubedljivu podršku za prvog čoveka prelepog grada u Banatu uopšte nije iznenađenje s obzirom na to da se prethodnih dana često pominjao kao jedini kandidat za to mesto. Do ovog izbora bio je uspešan na mestu pomoćnika gradonačelnika zadužen za sport i omladinu. Jedan je od omiljenih funkcionera u ovom gradu kroz koji protiče lepi Begej.

Za njegovog zamenika izabran je Saša Santovac.

Simo je rođen 04.05.1980. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu završio je u Žitištu. Master i doktorske studije završio je na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu, gde je stekao zvanje doktora nauka u oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i kineziterapije.

Uspešno je obavljao funkciju generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina u periodu od 2014. do 2017. Kao sportista ostavio je dubok trag u karateu. Bivši je sportista, državni reprezentativac, nekadašnji trener i selektor karate reprezentacije Srbije a aktivan je i u razvoju i promociji sportskih programa za osobe sa invaliditetom. Član je SNS-a . Oženjen je i otac dvoje dece.

FOTO: Privatna arhiva

 

cinn_gdn_general_jul3__vesti-regiona_1